logo

چهارشنبه, 09 مهر 1393 00:00

دستور تغيير بافت شهرها

نویسنده
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

هيات دولت با تصويب سند ملي نوسازي بافت فرسوده، دستور تشكيل ستاد ملي «احيا، بهسازي و نوسازي بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد شهري» را با هدف تغيير اساسي در بافت فرسوده شهرها صادر كرد..

اين ستاد به رياست رئيس‌جمهور و عضويت 8 نفر از وزرا به همراه برخي معاونان رئيس‌جمهور تشكيل مي‌شود و ماموريت دارد طرح‌ها و برنامه‌هاي جامع را براي نوسازي بافت‌هاي فرسوده شهرها به مسوولان استاني ارائه كند.
مطابق آنچه در سند ملي راهبردی احیای بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری آمده است، ستاد ملي نوسازي بايد به‌گونه‌اي براي محدوده‌هاي بافت‌فرسوده كشور برنامه‌ريزي كند كه تا سال 1404، سطح خدمات در اين مناطق با متوسط سطح خدمات در هر شهر، برابر شود. به گزارش «دنياي‌اقتصاد»، مصوبه جديد هيات دولت، سومين مجوز و تكليف قانوني براي ساماندهي بافت‌هاي فرسوده محسوب مي‌شود. پيش‌تر در قانون برنامه پنجم و همچنين قانون نوسازي بافت فرسوده كه در دهه80 به تصويب رسيد، دو تكليف براي دولت در حوزه بافت‌فرسوده تعيين شده بود طوري‌كه بايد در سال‌هاي اخير درصدي از تسهيلات بانكي بخش مسكن به اين حوزه اختصاص پيدا مي‌كرد و همچنين سالي 10 درصد از مساحت كل بافت‌‌هاي فرسوده نوسازي مي‌شد. اين دو تكليف اما به دليل نبود منابع مالي و برنامه جامع، تاكنون روي زمين مانده است. اكنون با مصوبه جديد هيات‌دولت، ستادي به مسوولیت رئیس‌جمهور بر امور نوسازي بافت‌هاي فرسوده مسلط مي‌شود و حضور وزرای كليدي در اين ستاد، امكان دسترسي وزارت راه‌وشهرسازي به ابزارهاي مورد نياز براي شتاب‌بخشي به روند نوسازي را نيز تسهيل مي‌كند.
هیات وزیران در جلسه 16/6/1393 به پیشنهاد وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شورای‌عالی استان‌‌ها و به استناد ماده 16 قانون حمایت از احیا، بهسازی ونوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری سند ملی راهبردی نوسازی بافت‌های فرسوده را تعیین کرد.
بنابر این گزارش به‌منظور انجام تمهیدات لازم برای تحقق مفاد سند مذکور از طریق هماهنگی بین بخشی با رعایت قوانین و مقررات مربوط به ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف برنامه‌های احیای بهسازی و نوسازی که در تصویب نامه هیات‌وزیران به اختصار «ستاد ملی» نامیده می‌شود به ریاست رئیس‌جمهور و در غیاب وی، وزیر راه و شهرسازی تشکیل می‌شود.
همچنین در این ستاد علاوه‌بر وزیر راه و شهرسازی وزرای صنعت، معدن و تجارت، نفت، اطلاعات، دادگستری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی، بهداشت، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و روسای سازمان‌های میراث فرهنگی، محیط زیست، صدا و سیما، ثبت اسناد و املاک، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس شورای‌عالی استان‌‌ها، فرمانده نیروی انتظامی و شهردار تهران به نمایندگی از شهرداری‌های کلان‌شهرها عضویت دارند. بنابر این گزارش دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف برنامه‌های احیا، بهسازی و نوسازی در شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران وزارت راه و شهرسازی مستقر خواهد بود. در این تصویب‌نامه آمده ‌است ستاد‌های متناظر ستاد ملی در استان‌های کشور برای تدوین، اولویت‌بندی و تایید طرح و برنامه‌های احیا، بهسازی و نوسازی، ایجاد هماهنگی بین بخشی، نظارت بر اجرای مصوبات و وظایف بخش‌های مرتبط به ریاست استاندار و با عضویت شهردار مرکز استان به نمایندگی از شهرداری‌های شهرهای استان و به دبیری مدیر کل راه و شهرسازی استان تشکیل می‌شود.
 لزوم برابری با سطح متوسط خدمات شهری
بنابر بند سوم مصوبه هیات وزیران و ابلاغ آن توسط معاون اول رئیس‌جمهور، دستگاه‌های اجرایی موظفند پس از ابلاغ طرح‌های مصوب، برنامه‌ها و اقدامات اجرایی خود را در مناطق و بافت‌های اعلام شده به گونه‌ای ساماندهی کنند تا سطح متوسط خدمات در آن مناطق با متوسط سطح خدمات شهر تا پایان سال 1404 برابری کند. همچنین در تبصره بند سوم مصوبه هیات وزیران قید شده است، اعتبارات مورد نیاز به‌منظور اجرای برنامه‌های و طرح‌های احیا، بهسازی و نوسازی محدوده‌ها و محله‌های هدف در بودجه سنواتی دستگاه‌های مربوط منظور یا از محل ارائه خدمات به متقاضیان با رعایت قوانین و مقررات مربوط تامین می‌شود

 

 

 

 

 

 

خواندن 60 دفعه

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.